Mâine se va desfășura evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a, pentru urmă­toarele discipline: limba română/limba maternă-înțelegerea textului scris; ma­te­matică.

Potrivit informaţiilor oferite de către inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, doamna prof. Rădiţa Palela, unitățile școlare selectate pentru a participa la pilotarea evaluării sunt: Școala cu clasele I-VIII ,,Turoczi Mozes,” Târgu Secuiesc- limba română și Școala cu clasele I-VIII Racoșul de Sus- limba maghiară.

„Elevilor aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile clasei a IV-a, în limba maternă, li se asigură testele la matematică atât în limba în care au studiat, cât și în limba română. Inspectoratele școlare organizează evaluarea testelor în centre de evaluare”, a precizat doamna inspector general adjunct, Rădiţa Palela. Potrivit acesteia, rezultatul evaluării unui test nu se finalizează printr-o notă/printr-un calificativ care să se înregistreze în catalog. Rezultatele obținute sunt utilizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) pentru realizarea unor studii și cercetări de diagnoză a sistemului de învățământ primar.

În perioada 9-22 mai (a.c.), sute de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din toată ţara vor susţine testele-pilot prevăzute în Legea Educaţiei. Astfel, primii care au susținut aceste teste au fost elevii de clasa a II-a. La nivelul județului nostru, două școli au fost selectate pentru a participa la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a.

Evaluarea elevilor s-a desfășurat săptămâna trecută, pe parcursul a două zile – în timpul orelor de curs, în zilele de 9 şi 10 mai. În data de 15 mai se realizează evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a, iar evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are loc în data de 22 mai.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail