Astăzi începe evaluarea competenţelor elevilor la finalul cla­selor a II-a.

În perioada 9-22 mai (a.c.), sute de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a din toată ţara vor susţine testele-pilot prevăzute în Legea Educaţiei.

Primii care vor susţine aceste teste sunt elevii claselor a II-a. Potrivit informaţiilor oferite ieri de către inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, doamna prof. Rădiţa Palela, evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a se desfăşoară pe parcursul a două zile – în timpul orelor de curs, în zilele de 9 şi 10 mai.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, testele, precum şi baremele de corectare aferente sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică.

Unităţile şcolare selectate pentru a participa la pilotarea evaluării competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, la limba maghiară, şi Şcoala cu clasele I-VIII Doboşeni, la limba română. „Cadrele didactice evaluatoare sunt selectate de la alte unităţi şcolare decât cele din care provin elevii ale căror teste sunt evaluate. Responsabilii judeţeni sunt domnii inspectori Banciu Mihai şi Lengyel Laszlo. Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a nu se înregistrează în catalog. Dorim succes elevilor care sunt implicaţi în aceste evaluări!”, a declarat doamna inspector general adjunct, Rădiţa Palela.

Potrivit doamnei inspector, săptămâna viitoare, în data de 15 mai, se realizează evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a, iar evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are loc în data de 22 mai. Vom reveni cu informaţii în legătură cu acest subiect.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail