În timp ce marea majoritate a angajaţilor din judeţul nostru s-au bucurat de minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au acţionat pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi siguranţei publice, flui­dizarea traficului rutier precum şi pentru creşterea gradului de sigu­ranţă publică în zona localităţilor urbane şi rurale.

Într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră, purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Diana Lolu, a menţionat că la  aceste activităţi au participat un număr de 110 poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, 33 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi 4 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Pe lângă aceştia au fost cooptaţi şi 14 reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Vete­ri­nare şi pentru Siguranţa Alimen­telor Covasna.

În perioada 29 aprilie- 6 mai a.c. au fost efectuate controale la un număr de 22 de pieţe, 62 de societăţi comerciale şi 5 oboare. În trafic au fost instituite un număr de 36 de filtre şi au fost verificate un număr de 273 de autoturisme.

Cu acestă ocazie poliţiştii covăs­neni au constatat 21 de infracţiuni dintre care 17 au fost flagrante iar 5 de natură judiciară şi un număr de 385 de contravenţii – 361 la regimul circulaţiei rutiere şi 51 la Legea 61/1991 privind sancţionarea fap­telor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate însumează 52.215 lei. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail