Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna orga­ni­zează mâine, cu ocazia Zilei Europei, începând cu ora 14.00, diverse activități  prin intermediul cărora vor fi prezentate cultura și tradițiile Europei.

Madarasi Csilla, în calitate de responsabilă de program, a declarat că locuitorii oraşului, şi nu numai, sunt aşteptaţi să ia parte la aceste activităţi ce se vor desfăşura în  Parcul Europa care va fi amenajat pe aleea din partea superioară a Parcului Elisabeta din Sfântu Gheorghe.

În programul acestui eveniment sunt cuprinse: premierea concursului de foto­grafii „Covăsneni în Europa”; Standuri de prezentare ale țărilor din UE în cadrul cărora echipe formate din liceeni vor prezenta,  într-un mod cât mai original, câte o țară din UE – locuitorii săi, limba țării respective, cultura și tradițiile acesteia, bucătăria, economia sau geografia sa, etc.; Colț european pentru copii amenajat de Caritas Alba Iulia; Covăsneni în Europa – expoziție de fotografii; Cort de informare UE – oferirea de informații despre UE; Colț de citit ziare, quiz și rebus despre UE.

Pe parcursul desfăşurării activităților va cânta formația Rustik Band. De la ora 21.00, la Pavilionul din parc va avea loc proiecţia filmului germano-turc „În iulie”.

„Ziua Europei” este organizată în parte­neriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Caritas Alba Iulia, Direcția Jude­țeană de Tineret și Sport Covasna, Asociația  Culturală și de Tineret Mukkk, Clubul de film Huszárik şi Casa de cultură Kónya Ádám. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail