Temperaturi maxime de 22 de grade Celsius 

Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme, în general frumoasă, deşi, în anumite regiuni din ţară se pot semnala averse locale însoţite de descărcări electrice, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 22 aprilie – 5 mai.

Potrivit specialiştilor, în data de 1 Mai, valorile termice din timpul zilei vor ajunge la 21 de grade Celsius, în timp ce de Paşte media va fi de 20-22 grade Celsius.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, temperaturile maxime vor creşte de la 18 grade pe 22 aprilie până în jur de 25 de grade pe 27 aprilie. Aceste valori vor scădea spre o medie regională în jurul a 20 de grade Celsius, pe 4 şi 5 mai. Între 22 şi 26 aprilie, temperaturile minime vor avea mici variaţii între 5 şi 7 grade, apoi urmează ca ele să crească până la 10 grade pe 28 aprilie. Săptămâna viitoare, media regională a minimelor nocturne va scădea uşor şi treptat până spre 7 grade pe 4 şi 5 mai. Ploile vor fi slabe sau chiar vor lipsi în intervalul 25-27 aprilie, dar, ulterior, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie. Începând cu data de 30 aprilie şi până pe 5 mai, se pot semnala zilnic averse izolat moderate cantitativ şi descărcări electrice.

La munte, temperaturile maxime vor marca creşteri de la o zi la alta până pe 27 aprilie, de la valori medii de 9 grade până la 17 grade. În intervalul 28 aprilie – 5 mai valorile termice diurne vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie ca şi cele maxime, adică vor creşte până pe 27 aprilie, de la valori medii nocturne de 1-2 grade, până la 7 grade, iar ulterior vor fi în scădere uşoară spre medii de 5 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză. Pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit la sfârşit de aprilie şi început de mai, probabilitatea de apariţie locală a averselor în general slabe şi a descărcărilor electrice va fi mai ridicată pe 22 şi 23 aprilie şi, din nou, în cursul săptămânii viitoare.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 22 aprilie – 5 mai 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail