În urma unui control pe care l-au efectuat la sediul şi la depozitul de materiale lemnoase a unei societăţi comerciale din localitatea Zagon, poliţiştii din cadrul I.P.J. Covasna împreună cu personal silvic din cadrul I.T.R.S.V. Braşov au constatat nereguli în evidenţierea activităţilor în registrele şi documentele societăţii, precum şi  deţinerea unei cantităţi de 26 metri steri lemn de foc pentru care nu existau  documente legale de provenienţă.

Drept urmare, conform prevederilor legale în domeniu, organele de control  au întocmit proces verbal de conteravenţie împotriva respectivei societăţi comerciale, care trebuie să plătească  o amendă de 10.000 lei. Totodată, reprezentanţii firmei au fost obligaţi să achite şi suma de 8.832,997 lei ce reprezentă contravaloarea materialului lemnos găsit  „la negru”, şi, totodată au rămas şi fără cantitatea de 26 metri steri lemn de foc care a fost confiscată.

Pentru neregulile constatate, şi reprezentanii societăţii comerciale din Zagon  au fost sancţionaţi. Astfel, V.G.junior s-a ales doar cu  avertisment scris în timp ce V.G. senior a fost amendat cu suma de 2000 lei. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail