Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui, luna aceasta, prima ediţie a Festivalului naiului „Gheorghe Zamfir”, eveniment organizat de Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR), în parteneriat cu Asociaţia de Tineret Ecou şi Centrul de Cultură Arcuş, în perioada 21-25 aprilie.

Preşedintele Asociaţiei Ecou, Alexandru Ujvarosi a precizat, ieri, că în programul manifestării sunt cuprinse, printre altele, trei concerte de nai cu orgă, cvartet de coarde şi taraf, o expoziţie Gheorghe Zamfir, o lansare de carte şi o campanie de promovare a lecturii.

Printre invitaţii speciali ai festivalului se numără Christian Micsunescu (Munchen), Adrian Petrescu (prim oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti) şi cvartetul „Tiberius” din Târgu Mureş.

Maestrul Gheorghe Zamfir, care a mai concertat la Sfântu Gheorghe în decembrie 2011, va susţine pe data de 25 aprilie un spectacol împreună cu un taraf de muzică populară.

„Gheorghe Zamfir este un bun prieten al oraşului nostru, iar prima ediţie a acestui festival nu face decât să confirme capitalul cultural pe care îl putem fructifica aici”, a declarat Alexandru Ujvarosi.

Potrivit acestuia, la realizarea acestui eveniment cultural îşi vor da concursul Televiziunea Română, Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Braşov, în programul festivalului fiind inclus un concert şi în oraşul de la poalele Tâmpei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail