Covăsnenii cu talent literar se pot înscrie, zilele acestea, la concursul național „Ion Creangă”, de creație literară – povești.

Concursul este organizat de către Muzeul Literaturii Române Iași, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași, în perioada 13-14 aprilie a.c.. Potrivit regulamentului, publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, în competiție se pot înscrie, indiferent de vârstă, creatorii care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor. Astfel, manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoțite de un moto. Numele autorului, vârsta, adresa şi numărul de telefon se vor afla într-un plic sigilat  pe care va fi scris același moto și mențiunea: „Povești scrise de copii” sau „Povești scrise de adulți”.

Concurenții vor expedia lucrările până pe 27 martie (a.c.), pe adresa: Muzeul Ion Creangă (Bojdeuca), str. Simion Bărnuțiu, nr. 4, Iași, cod 700118, tel. 0747 499 488. Juriul, format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, va acorda mai multe premii, în ziua de 13 aprilie, în cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Literaturii Române Iași, la împlinirea a 95 de ani de la inaugurarea Bojdeucii ca prim muzeu literar memorial din România. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail