Conducerea Inspectoratului Şcolar Covasna a transmis o notă către toate unităţile de învăţământ din judeţ prin care informează că în luna februarie a.c va avea loc simularea examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat ce urmează a fi susţinute de elevii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a.

Potrivit documentului postat pe site-ul instituţiei, simularea bacalaureatului este programată în zilele de 6, 7 şi 8 februarie, când vor avea loc probele la Limba şi literatura română, Matematică/ Istorie şi Limba şi literatura maghiară. Simularea examenului de evaluare naţională va avea loc în zilele de 12 şi 13 februarie şi vor fi susţinute probe la Limba română şi Matematică. Subiectele vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna şi vor fi transmise electronic către şcoli.

Rezultatele obţinute anul trecut de elevii covăsneni la cele două examene naţionale au fost sub media ultimilor ani. La Evaluarea naţională mai puţin de 45% dintre candidaţi au obţinut note peste 5 la Matematică, iar la Limba română procentul de promovabilitate fost sub 60%. În ce priveşte bacalaureatul, doar 34% dintre absolvenţii de liceu au luat examenul în sesiunea din vară, iar doar 19% la cea din toamnă.

La acea vreme, conducerea Inspectoratului Şcolar a catalogat rezultatele de la bacalaureat ca fiind ,,catastrofale” şi a cerut directorilor de şcoli să ia măsuri pentru a ridica nivelul de pregătire al elevilor. Şefa Inspectoratului, Keresztely Irma a arătat că liceele tehnologice au fost cele care au tras în jos media la bacalaureat, arătând că liceele teoretice şi vocaţionale au avut o promovabilitate de aproape 58%, iar cele tehnologice de nici 10%.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail