Consiliul local Sfântu Gheorghe a premiat ieri elevii care au urcat pe podium la olimpiadele şcolare din acest an, printre ei numărându-se şi Ştefania Ursică, medaliată cu aur la Olimpiada internaţională de Geografie de la Koln.

Consiliul local i-a premiat şi pe profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor şi i-au ajutat să obţină aceste performanţe.

Cel mai bun rezultat obţinut la olimpiadele şcolare din acest an a fost cel al Ştefaniei Ursică, fostă elevă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, acum studentă la Iaşi, care l-a avut ca profesor pe Ion Răduţă.

Într-un interviu acordat anul acesta pentru AGERPRES, Ştefania Ursică amintea că pasiunea pentru geografie şi-a descoperit-o în clasa a VIII-a şi s-a datorat aproape în totalitate dascălului ei alături de care a făcut numeroase drumeţii.

Ea spunea că geografia este pentru ea un fel de „mamă a ştiinţelor” pentru că înglobează matematică, fizică, chimie şi biologie. În plus, a ajutat-o să iubească şi să înţeleagă natura. E fascinată de multe locuri din lumea asta în care ar vrea să ajungă – Africa, pădurile ecuatoriale, Everest, dar mai întâi de toate vrea să cunoască România.

„Excursiile pe care le-am făcut cred că au fost momentul cheie care a schimbat totul. (…) Am răsfoit multe albume, atlase, am vizitat foarte multe locuri faţă de alţii, dar mai am foarte multe de văzut. (…) Aş vrea mai întâi să văd ţara mea”, a declarat Ştefania Ursică.

Ea a mai spus că momentul în care a fost selectată pentru lotul olimpic al României a fost unul dintre cele mai fericite din viaţa ei, un moment pe care l-a aşteptat şi pentru care a muncit aproape neîntrerupt timp de patru ani.

Inspectorul şcolar-adjunct Rădiţa Palela a afirmat că Ştefania Ursică, dar şi alţi tineri din Sfântu Gheorghe care au ajuns la prestigioase universităţi din lume au demonstrat că şi într-un oraş mic de provincie se poate face performanţă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail