Transportul în comun se va scumpi anul viitor în municipiul Sfântu Gheorghe.

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat ieri, în ultima şedinţă din acest an, majorarea cu 33% a preţului biletelor de autobuz pe principalele rute din oraş şi a deplasărilor către localităţile aparţinătoare Câmpu Frumos, Chilieni şi Coşeni.

Astfel, începând din luna februarie 2013 costul unei călătorii cu autobuzul va fi de 2 lei, faţă de 1,5 lei cât este în prezent. Şi preţul abonamentelor va creşte de anul viitor cu aproape 20%, de la 50 la 60 de lei pentru o singură linie şi de la 70 la 84 de lei pentru toate liniile.

Conducerea societăţii de transport local Multitrans a menţionat că biletele de autobuz nu s-au mai scumpit de patru ani, iar în acest timp costurile cu personalul, întreţinerea şi funcţionarea parcului auto au crescut cu sută la sută.

Practic, spunea directorul Multitrans, Tittesz Zoltan, în momentul de faţă subvenţia acordată de Consiliul local este mult peste valoarea veniturilor proprii ale societăţii, iar, potrivit estimărilor, în urma majorării tarifelor, veniturile vor creşte cu aproape 20.000 de lei lunar.

Consilierul local Balint Jozsef (Partidul Civic Maghiar) a susţinut că măsura nu este bine-venită deoarece ar putea determina scăderea numărului de călători. El a arătat că o familie compusă din trei membri va trebui să plătească 6 lei pentru o cursă cu autobuzul, iar în atare condiţii e mai comod şi mai convenabil să circule cu taxiul.

În ciuda acestei păreri, propunerea de creştere a tarifelor a fost votată de majoritatea consilierilor locali.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail