Conducerea UDMR Covasna a prelungit cu încă o lună autorizaţia pentru panoul „Ţinutul secuiesc” pe care l-a amplasat în luna noiembrie în faţa Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a considerat util să facă acest lucru pentru ca prefectul Codrin Munteanu să vadă panoul în fiecare zi.

„Am instalat acest panou pentru ca prefectul să îl vadă în fiecare zi şi să ştie că trăieşte în Ţinutul Secuiesc. Am prelungit autorizaţia până pe data de 20 ianuarie pentru că am observat că nu şi-a însuşit această lecţie (…) Am plătit toate taxele, deci din punct de vedere legal suntem în ordine”, a declarat Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Panoul de culoare albastru deschis pe care sunt inscripţionate cuvintele  „SIC-Terra Siculorum” („Ţinutul secuiesc” în limba latină -n.r) are aproximativ 12 metri pătraţi şi a fost amplasat în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe în luna noiembrie, cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale. La acea vreme, liderii UDMR Covasna au menţionat că panoul reprezintă o „replică la acţiunile provocatoare ale prefectului faţă de simbolurile comunităţii maghiare”.

Prefectul Codrin Munteanu a declarat pentru AGERPRES că liderii UDMR speculează teme etnice pentru a-şi face imagine, dar nu se ocupă de problemele reale de zi cu zi ale cetăţenilor judeţului, fie ei români ori maghiari.

„Noi deszăpezim, iar ei se ocupă de panouri şi tăbliţe. Din păcate nu au participat până acum la nici una dintre şedinţele Comandamentului de iarnă unde se discută despre starea drumurilor, despre alimentarea cu apă, gaz şi curent a populaţiei, despre spitale. Nu îi interesează! M-au lăsat pe mine să gestionez singur situaţia, ei au alte priorităţi după cum se vede”, a spus Codrin Munteanu.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail