Reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna s-au deplasat ieri la Şcoala Specială din Olteni, pentru a le oferi daruri copiilor cu posibilităţi materiale reduse, ai instituţiei de învăţământ.

În apropierea Sărbătorii Crăciunului, angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna au demarat, în cadrul instituţiei, o acţiune de strângere de fonduri şi obiecte de îmbrăcăminte pentru copiii de la Şcoala Specială şi Centrul de Plasament din Olteni.

« Cătălina Scoarţă, consilier superior în cadrul instituţiei, a venit cu această iniţiativă în preajma sărbătorilor de Crăciun – să facem o colectă de bani, jucării şi haine pentru Şcoala Specială din Olteni. Oamenii s-au mobilizat, am adunat bani, nu o sumă extraordinar de mare, dar totuşi, gestul contează (…) Prin această acţiune încercăm să „dezmorţim” puţin starea aceasta latentă a oamenilor, de a face ceva pentru semenii noştri, pentru nişte copii care au nevoie de ajutor», a explicat directorul executiv al APM Covasna, domnul Gheorghe Neagu. Potrivit acestuia, acţiunea de colectare a fost iniţiată la jumătatea lunii noiembrie (a.c.). Angajaţii Agenţiei s-au mobilizat şi în câteva săptămâni s-au strâns bani şi aproximativ 15 pachete. Toate acestea au fost transportate, ieri, la Şcoala Specială din Olteni.

„Mulţumim foarte mult reprezentanţilor APM Covasna că au adus aceste cadouri copiilor noştri. Vreau să mulţumesc în numele copiilor. La fiecare copil va ajunge câte ceva din pachetele primite (…) Este un gest foarte frumos (…) Mulţumim foarte mult domnului director Neagu Gheorghe şi angajaţilor APM Covasna”, a declarat directorul Centrului de Plasament de la Olteni, domnul Kovács Zoltán.

Potrivit acestuia, în prezent, în instituţie sunt 94 de copii, dintre care 54 sunt în plasament.

Reprezentanţii APM Covasna speră să deruleze astfel de acţiuni şi în anii următori. Mai mult, directorul executiv Gheorghe Neagu şi-a arătat intenţia de a lua acasă, în viitor, un copil de la Centrul de Plasament de la Olteni, pe perioada sărbătorilor tradiţionale, pentru a-i oferi un Crăciun sau un Paşte în mijlocul propriei familii.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail