Centrul de Cultură Arcuş prezintă spectacolul „Acompaniatoarea”, după Nina Berberova, regia Iris Spiridon, scenografia Cristina Milea, cu Elena Popa şi Fatma Mohamed, vineri 21 decembrie 2012, ora 20.00, în castelul Szentkereszty de la Arcuş.

„Castelul de la Arcuş a devenit cadrul perfect pentru desfăşurarea unui spectacol inspirat din lumea Ninei Berberova. În primul rând avem povestea unui posibil castel. Iar un castel are scări secrete, tablouri care spun poveşti si coridoare ascunse. Pe măsura ce ”acompaniatoarea” înaintează cu povestea ei interioară, acompaniază şi publicul prin încăperile castelului, relevându-le un univers misterios, oferit pe ascuns, ca ”prin gaura cheii”. Ne-am adaptat la decorul natural oferit de castel, l-am personalizat şi l-am făcut să devină parte din povestea noastră. Povestea celor două femei (între iubire şi ură) se desfăşoară în timpul unui tur al castelului. Senzaţia de iluzie versus realitate este întretinută în fiecare secundă în timpul spectacolului, pentru ca publicul să încerce să uite timp de o oră unde se află, şi să patrundă cât mai profund în mister. Pe scurt, atunci când se joacă la castel, există prin împrejurimi două prinţese contemporane, câteva cântece tremurate în surdină, fantoma unui bărbat foarte înalt, puţină gelozie şi un fel de iubire.” (Iris Spiridon)

Intrarea este liberă. Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare de la ora 19.30 din faţa Teatrului Sf. Gheorghe.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail