Tribunalul Covasna l-a condamnat pe fostul primar al municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată. 

Racz Karoly a fost trimis în judecată în urmă cu un an de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant primind 10.000 de lei de la un om de afaceri care l-a denunţat.

Potrivit DNA, Racz Karoly a pretins bani de la administratorul unei balastiere pentru a asigura derularea în bune condiţii a unui contract cu Primăria Târgu Secuiesc în valoare de peste 2 milioane de lei, ce viza furnizarea de nisip şi piatră spartă pe o perioadă de 36 luni. Conform rechizitoriului, fostul primar ar fi trebuit să asigure emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate.

Racz Karoly a susţinut în permanenţă că banii găsiţi asupra sa în momentul flagrantului nu reprezentau mită, ci un împrumut de la omul de afaceri care l-a denunţat si pe care îl considerase prieten.

Avocatul Ioan Adam, care l-a reprezentat pe Racz in instanţă, a declarat ieri, pentru AGERPRES că a făcut recurs la sentinţa Tribunalului Covasna.
Racz Karoly a fost primar al municipiului Târgu Secuiesc în perioada 2008-2012, fiind ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail