Săptămâna trecută, joi, între orele 10.00 – 13.00, lucrătorii Compartimentului Proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică Urban al Poliţiei municipiului Sf. Gheorghe, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, au organizat o acţiune având drept scop identificarea elevilor care absentează nemotivat de la cursuri şi frecventează unităţile de alimentaţie publică din oraş.

Putrătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că pe parcursul celor trei ore au fost verificate 17 unităţi de alimentaţie publică şi-un Internet – Cafe din Sfântu Gheorghe, unde au fost găsiţi 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri. Potrivit acesteia, chiulangii  au fost conduşi la unităţile de învăţământ din care făceau parte, pentru a se lua măsuri disciplinare.

La sfârşitul lunii noiembrie a.c., inspectorul şcolar al IŞJ Covasna, Keresztely Irma,  declara că doar în primele două luni din noul an şcolar s-au adunat în jur de 180.000 de absenţe, mai mult de jumătate dintre acestea fiind nemotivate. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail