Candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru Senat în Colegiul Târgu Secuiesc – Întorsura Buzăului, Petre Străchinaru, şi-a stabilit printre obiectivele prioritare sprijinirea comunităţilor defavorizate.

Acesta menţionează, într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, că proiectul său prevede construirea de băi comunale în localităţile izolate ori sărace, unde nu există infrastructură, iar cetăţenii nu beneficiază de condiţii civilizate de trai. Aceste băi vor fi dotate cu centrale termice proprii şi maşini de spălat rufe, iar serviciile vor fi gratuite pentru beneficiari, costurile urmând să fie suportate din fonduri europene.

„Ideal ar fi ca fiecare familie să aibă o locuinţă cu baie proprie, dar realitatea este departe de ideal. În ţară sunt multe comunităţi de romi, dar şi comunităţi izolate de majoritari ai căror membri trăiesc în mizerie, nu au acces la surse de apă potabilă şi sunt marginalizaţi de majoritate tocmai pentru că nu întrunesc cele mai elementare norme de igienă. Pentru integrarea lor în societate e nevoie în primul rând de apă şi săpun, apoi putem merge mai departe să vorbim despre şcoală, locuri de muncă, etc. Aceşti oameni trebuie ajutaţi cu lucruri concrete, iar această idee, oricât de banală ar putea părea, este pe cât de simplă pe atât de eficientă, lucru dovedit în străinătate, în Europa, dar mai ales în Asia”, afirmă Străchinaru.

În această campanie electorală, candidatul ARD s-a angajat, totodată, să susţină dezvoltarea economică a judeţului Covasna prin atragerea de investitori din China şi Belgia, precum şi dezvoltarea turismului, în special în zona Întorsurii Buzăului, supranumit ‘Mica Siberie’, unde vrea să organizeze un Festival al frigului.

El a subliniat că a intrat campania electorală pentru Senat conştient de şansele mici de reuşită, dar cu dorinţa de a promova valorile naturale şi umane ale zonei şi de a-şi face cunoscute ideile şi proiectele pe care le pune la dispoziţia tuturor celor care vor întruni opţiunile electoratului covăsnean, indiferent de apartenenţa lor etnică sau politică, pentru a fi analizate şi, eventual, preluate şi materializate.

Contracandidaţii acestuia în colegiul senatorial Târgu Secuiesc- Întorsura Buzăului sunt Olosz Gergely (UDMR), Kovacs Istvan (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), Marius Obreja (USL) şi Teodor Mocanu (PRM).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail