Conducerea UDMR Covasna a cerut Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) să-şi retragă candidatul pentru Camera Deputaţilor din colegiul uninominal Covasna-Întorsura Buzăului, pentru a spori şansele câştigării acestui mandat de către un maghiar.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că l-a sunat pe preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, pentru a-i cere să-şi retragă candidatul din acest colegiu, arătând că în bătălia care se dă pe acest front cu partidele româneşti orice vot contează.

„Cele câteva sute de voturi pe care le poate primi PPMT, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale, cu siguranţă nu vor genera un deputat, dar pot însemna o problemă pentru candidatul nostru. (…) Aşteptăm răspunsul din partea domnului Toro şi sperăm că va fi unul pozitiv”, a spus Antal Arpad, potrivit căruia există şanse ca pentru prima dată în 22 de ani mandatul de deputat în acest colegiu să fie câştigat de un candidat maghiar.

Antal a mai spus că, practic, PPMT nu-şi mai poate retrage fizic candidatul, dar poate să nu mai continue campania electorală şi să anunţe public că renunţă în favoarea candidatului UDMR.

Antal Arpad a mai spus că PPMT ar putea face acest gest în semn de respect faţă de memoria fostului primar al oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, care a încetat din viaţă săptămâna trecută la vârsta de 48 de ani, în urma unui infarct.

Pentru mandatul de deputat din colegiul Covasna-Întorsura Buzăului candidează actualul deputat Horia Grama (USL), viceprimarul staţiunii Covasna Thiesz Janos (UDMR), fostul subprefect Valentin Ionaşcu (ARD), profesorul Szakacs Zoltan (PPMT), juristul Gică Agrigoroaie (PRM) şi omul de afaceri Mathe Mihail (PPDD).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail