La finele lunii trecute, la sediul Catedrei de Ordine şi Siguranţă Publică  Sf. Gheorghe din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Gheorghieni  a avut loc examenul de absolvire a unei noi serii din cursul de formare iniţială pentru poliţiştii locali. Absolvenţii fac parte din structurile Poliţiei Locale din Sfântu Gheorghe şi Braşov.

Activităţile s-au desfăşurat în conformitate cu prevederile legale care reglementează prestaţia acestora pe linie de ordine, linişte publică şi circulaţie rutieră.

Pregătirea a fost coordonată de instructori militari jandarmi, ofiţeri şi subofiţeri ai  Catedrei de Ordine şi Siguranţă Publică din Sfântu Gheorghe aparţinând CPPCJ Gheorgheni. Cursanţii au parcurs teme specifice şi şi-au însuşit proceduri din domenii menite să asigure servicii publice  eficiente, de calitate, destinate cetăţenilor.

Condiţii foarte bune de pregătire

La încheierea cursurilor absolvenţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor de formare precum şi de  condiţiile  bune de studiu asiguate de moderna unitate de învăţământ. De asemenea, şi-au exprimat apercierea daţă de calitatea serviciilor profesioniste oferite de furnizorii de educaţie: corpul instructorilor militari din Sfântu Gheorghe.

În perioada imediat următoare vor continua  cursurile de formare iniţială a  altor poliţişti locali, pe lângă activităţile de pregătire a efectivelor de jandarmi.

Col. Sorin Barbu, şeful Catedrei de Ordine şi Siguranţă Publică Sf. Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail