Sâmbătă, 24 noiembrie a.c., între orele 09.00 – 16.00, jandarmii covăsneni vor asigura ordinea şi liniştea publică la adunarea publică organizată de către Asociaţia Miko Imre, la care se estimează participarea a aproximativ 3.000 de persoane, ce se va desfăşura în Piaţa Libertăţii.

Pentru prevenirea oricăror fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Covasna îi sfătuieşte pe participanţi:

a) sã respecte recomandãrile fãcute de organizatorii adunãrii publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;

b) sã se abţinã de la acţiuni de naturã a împiedica desfãşurarea normalã a adunãrilor publice şi sã nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;

c) sã nu introducã sau sã aibã, în timpul adunãrilor publice, obiecte interzise de lege;

d) sã pãrãseascã imediat adunãrea publică sau locul unde aceasta se desfãşoarã, când au fost somaţi de cãtre organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie;

e) sã nu participe la adunarea  publică în stare de ebrietate, sã nu consume şi sã nu distribuie bãuturi alcoolice sau droguri.

Potrivit ART. 16 “ Comandanţii organelor locale de poliţie şi jandarmerie sau persoanele desemnate de aceştia au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreunã cu organizatorii mãsurile ce trebuie luate pentru desfãşurarea adunãrilor publice declarate, în condiţii de deplinã ordine”.

În situaţia apariţiei unor eventuale disfuncţionalităţi sau probleme care pot afecta desfăşurarea manifestaţiei în condiţii de legalitate, cetăţenii sunt rugaţi să se adreseze direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau să solicite sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail