Un bărbat de 39 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie ce a avut loc ieri, în zorii zilei, pe str. Păiş David din Sfântu Gheorghe.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, la locul accidentului, s-a stabilit că  F. Manuel Cezar, de 39 ani, domiciliat în Braşov, în timp ce conducea un autoturism de teren din direcţia Braşov către str. 1 Decembrie 1918, pe banda a doua de circulaţie, a pătruns pe contrasens (posibil a adormit la volan) şi s-a tamponat frontal cu o autocisternă înmatriculată în judeţul Covasna, care circula regulamentar din direcţia str. 1 Decembrie 1918 către Braşov. În urma impactului, F. Manuel Cezar a rămas încarcerat.

Alida Aprodu, de la Compartimentul de informare şi relaţii publice al ISU Covasna, ne-a comunicat că la acest eveniment rurier au intervenit 4 echipaje ale detaşamentul Sf. Gheorghe, cu  o autospecială cu apă şi spumă, două autospeciale de descarcerare precum şi cu o ambulanţă SMURD.

Victima a fost descarcerată dintre fiarele contorsionate ale autoturismului de către pompierii militari şi paramedicii covăsneni. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare şi a eforturilor medicilor, bărbatul a decedat.

D. Sandor, de 41 de ani, conducătorul autocisternei implicată în accident, a fost testat cu aparatul  etilo-test, rezultatul fiind negativ.Acesta a fost condus la Spitalul Judetean Sf. Gheorghe, Unitatea de Primiri Urgente, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambulanţă avariată 

Tot ieri, la  orele 11.16, un echipaj medical de urgenţă cu asistent medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Covasna a fost implicat într-un accident rutier, la intersecţia străzii 1 Decembrie 1918 cu Bd. Grigore Bălan, în urma căruia ambulanţa a fost avariată.

Managerul SAJ Covasna, Torok Zsuzsanna, a declarat că ambulanţa era în misiune de salvare cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, conform prevederilor legale. Potrivit acesteia, accidentul nu s-a soldat cu victime, iar pacientul din ambulanţa implicată în eveniment nu a avut de suferit, datorită utilizării corecte a mijloacelor de imobilizare din timpul transportului. Acesta a fost preluat de o altă ambulanţă şi a fost transportat la UPU Sfântu Gheorghe al Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail