Primăria Sfântu Gheorghe va începe lucrările de amenajare a Parcului industrial de la Câmpu Frumos, care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 17 hectare.

Conducerea Primăriei şi a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au semnat joi contractul de finanţare a acestui proiect în valoare totală de peste 24 de milioane de lei.

Viitorul Parc industrial va fi construit la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Câmpu Frumos în locul unui fost IAS şi, potrivit viceprimarului Sztakics Eva, va deveni funcţional în aproximativ un an şi jumătate. Autorităţile locale şi-au stabilit ca obiectiv să atragă în primă fază cel puţin 12 investitori care să creeze aproximativ 450 de noi locuri de muncă.

Primarul Antal Arpad a declarat că, în opinia sa, acest proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) este unul dintre cele mai importante câştigate de Primărie tocmai pentru că va genera noi locuri de muncă pentru localnici. Pe viitor suprafaţa parcului industrial va putea fi extinsă.

Directorul general al ADR Centru, Simion Creţu a menţionat că acesta este cel de-al 11 contract de finanţare semnat cu Primăria Sfântu Gheorghe pe Programul Operaţional Regional şi a apreciat faptul că la nivelul municipiului există o echipă de proiecte foarte bună care a reuşit să atragă fonduri europene importante.

„Mă bucură să văd că preocuparea pentru dezvoltarea municipiului Sfântu Gheorghe şi a judeţului Covasna este mare. S-a lucrat bine şi corect pe proiecte ce acoperă toate domeniile prioritare – dezvoltare urbană, servicii sociale, infrastructură, educaţie, conservarea patromoniului, afaceri şi turism. Se vede că există o viziune, s-a mers pe proiecte mari de alimentare cu apă, infrastructură rutieră, deşeuri şi sănătate”, a spus Simion Creţu, arătând că proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe câştigat de Consiliul Judeţean este ca investiţie cel mai mare la nivel regional.

Cele 11 proiecte contractate de Primăria Sfântu Gheorghe prin POR însumează aproape 80 de milioane de lei, a precizat directorul ADR.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail