Deputatul PSD Covasna, Horia Grama, care candidează pentru un nou mandat în colegiul Întorsura Buzăului, a declarat miercuri că dezideratul său politic este de a milita şi apăra drepturile românilor din judeţ.

Acesta a făcut un apel către electoratul românesc din colegiul IV să iasă la vot pe 9 decembrie arătând că în caz contrar nu este exclus ca acest mandat să fie câştigat de candidatul unui partid maghiar.

Grama a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ultimii patru ani cât a fost deputat a sprijinit primăriile şi proiectele comunităţilor locale din zonă, a derulat un program social în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa prin intermediul căruia aproape 3.000 de copii din zonă au beneficiat gratuit de o săptămână de vacanţă la Mare, iar 600 de persoane au mers într-un pelerinaj la Mănăstirea Izvorul Mureşului.

De asemenea, Grama a mai spus că în mandatul său a adus aproape 500.000 de lei pentru mai multe biserici, printre care cele de la Araci, Întorsura Buzăului şi Sfântu Gheorghe, iar prin proiectul ‘Administraţia mai aproape de cetăţeni’ a redeschis Administraţia financiară de la Întorsura Buzăului şi a reuşit să determine o serie de instituţii, printre care Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate, Agenţie de Prestaţii Sociale şi Prefectura, să ţină lunar audienţe în acest oraş pentru ca cetăţenii din zonă să nu mai fie nevoiţi să vină până la Sfântu Gheorghe.

Grama a menţionat că va milita pe plan politic ca românii din judeţul Covasna să aibă un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi viceprimari în Sfântu Gheorghe şi staţiunea Covasna.

„Mă voi lupta în continuare pentru acest deziderat şi promit că, dacă UDMR vrea să intre la guvernare cu USL, o să încerc să impun această condiţie. Am suficientă influenţă şi susţinere în partid (…) UDMR se zbate foarte tare pentru comunitatea maghiară ca să păstreze reprezentarea etnică proporţională, dar, când vine vorba de români, acest lucru nu mai este respectat”, a spus Grama.

În context, Grama a menţionat că în ultima perioadă liderii UDMR „au întins cam mult coarda” lansând în mesaje electorale incitatoare împotriva statului român şi reprezentanţilor acestuia şi i-a avertizat că există riscul să scape situaţia de sub control.

„UDMR întinde cam mult coarda şi se joacă cu focul, în sensul că ar putea inflama alte manifestări pe aici care nu cred că ne lipsesc (…) Când inciţi la ură, poţi avea rezultate pe care nu le mai poţi controla”, a spus Grama, cerând UDMR să dea dovadă de „mai mult discernământ”.

Contracandidaţii lui Horia Grama în colegiul uninominal Întorsura Buzăului pentru Camera Deputaţilor sunt viceprimarul staţiunii Covasna Thiesz Janos (UDMR), Szakacs Zoltan (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), fostul subprefect Valentin Ionaşcu (Alianţa România Dreaptă), Gică Agrigoroaie (Partidul România Mare) şi Mathe Mihail (Partidul Poporului Dan Diaconescu).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail