Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns ieri în Sfântu Gheorghe, la peste 100 de elevi de clasa a III-a de la de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” și de la Şcoala generală „Nicolae Colan”, care au avut parte de o experiență didactică interactivă ce i-a inițiat în universul colectării selective și al reciclării deșeurilor de ambalaje.

Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje, iniţiatoarea proiectului, le-a  oferit copiilor  o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje.

Potrivit reprezentantei organizatorilor, Maria Pepine, programul este adresat copiilor din clasele a III-a, părinților și cadrelor didactice, şi reprezentâ  o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială. Aceasta a menţionat faptul că implicarea cadrelor didactice și a părinților este o componentă esențială a acestui proiect, întrucât aceștia au un rol deosebit de important în educarea și responsabilizarea celor mici. Eco-Rom Ambalaje încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea selectivă atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

Proiectul educațional Laboratorul Verde al Reciclării este realizat și finanțat integral de Eco-Rom Ambalaje și dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și cu Ministerul Mediului și Pădurilor, reprezentând o premieră în România, în ceea ce privește proiectele educaționale.

În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul se va desfășura în 25 de orașe din țară, Sfântu Gheorghe fiind al doisprezecelea în care a ajuns caravana proiectului educațional „Laboratorul Verde al Reciclării”. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail