Cum ar fi să citești poveștile bibliotecilor din România într-o singură carte? Patru autori, Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ștefănescu și Irina Păcurariu semnează primul volum dedicat bibliotecilor publice din România. 

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Biblioteca Judeţeană „BOD PÉTER” din Sfântu Gheorghe toţi cei interesaţi sunt invitaţi să descopere povești adevărate, pline de culoare și personaje pitorești, la evenimentul de lansare al primei cărți dedicate bibliotecilor publice din România, scrise de Irina Păcurariu, Cătălin Ștefănescu, Radu Paraschivescu și Vlad Petreanu.

Evenimentul va beneficia de prezența D-lui Radu Paraschivescu, a d-lui Paul-Andre Baran, director program Biblionet, eroi ai poveștilor și bibliotecari locali din regiune.

Despre carte 

Volumul „Căutătorii de Povești” este rezultatul primei campanii de promovare a bibliotecilor publice din România, care a consemnat schimbările și efectele în comunitate datorate dezvoltării bibliotecilor publice locale. Campania este inițiată de programul Biblionet, o investiție de 26,9 milioane de dolari în România, pe o durată de 5 ani, care își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. Prin acest program, până la finalul anului, peste 2.000 de biblioteci vor fi dotate cu peste 9.441 de calculatoare și echipamente aferente. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail