Candidatul Alianţei România Dreaptă Covasna (ARD) Valentin Ionaşcu susţine necesitatea alocării de fonduri din bugetul de stat pentru intabularea terenurilor agricole şi forestiere.

Valentin Ionaşcu, care candidează pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Întorsura Buzăului, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că una dintre priorităţile sale legislative este sprijinirea cetăţenilor în vederea intabulării terenurilor, arătând că majoritatea nu a reuşit să-şi înscrie proprietăţile în Cartea funciară deoarece se confruntă cu dificultăţi financiare. În opinia acestuia, soluţia ar fi alocarea banilor necesari din bugetul de stat.

“Primul lucru care trebuie făcut este intabularea urgentă a terenurilor cu bani de la bugetul de stat”, a declarat Valentin Ionaşcu.

Acesta a mai spus că o altă prioritate o reprezintă atragerea de fonduri europene în sectorul agricol şi zootehnic, prin urmare consideră că e nevoie de specialişti şi că trebuie urgentată înfiinţarea Camerelor Agricole.

Ionaşcu a mai spus că în eventualitatea în care va câştiga mandatul de deputat va deschide un biroul parlamentar la Întorsura Buzăului pentru a putea avea contact permanent şi direct cu cetăţenii. Acesta a amintit, în context, că trăieşte în zona Întorsurii şi că este un bun cunoscător al problemelor oamenilor din această parte a judeţului, intrând în contact cu acestea atât în calitate de localnic, cât şi ca inginer silvic, director al APIA şi ca subprefect.

Contracandidaţii săi în colegiul uninominal Întorsura Buzăului sunt actualul deputat Horia Grama (USL), viceprimarul staţiunii Covasna Thiesz Janos (UDMR), profesorul Szakacs Zoltan (PPMT), juristul Gică Agrigoroaie (PRM) şi omul de afaceri Mathe Mihail (PPDD).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail