Un număr de 89 de elemente de muniţie de război descoperite în ultimele luni pe raza judeţului Covasna au fost detonate vineri pe poligonul militar din municipiul Sfântu Gheorghe.

Intervenţia a fost executată fără incidente de pirotehniştii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, care au folosit în această misiune peste şapte kilograme de trotil. În total au fost distruse două proiectile, 81 de lovituri de aruncător, două grenade şi patru bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, plt. Tolvaj Marius-Marian.

Potrivit acestuia, pe parcursul acestui an ISU Covasna a intervenit de 22 de ori în diferite zone ale judeţului unde a fost găsite proiectile, grenade, mine ori alte elemente de muniţie. În 2010, echipajele de intervenţie au avut 11 misiuni de asanare a teritoriului, iar anul trecut 17 de acest gen.

Conducerea ISU avertizează populaţia ca în cazul în care descoperă întâmplător muniţie de război să sune la numărul de urgenţă 112. De asemenea, avertizează că este interzisă atingerea, lovirea, mişcarea, demontarea ori introducerea în foc a muniţiei deoarece există riscul exploziei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail