Candidatul USL Covasna pentru funcţia de deputat în Colegiul uninominal Sfântu Gheorghe, liberalul Emil Pantelimon s-a angajat joi printr-un „jurământ” să respecte un set de valori în cadrul competiţiei electorale care va începe vineri, sugerându-le şi contracandidaţilor săi să-i urmeze exemplul.

„Sunt de părere că politicienii trebuie să îşi asume un set de valori înaintea începerii unei competiţii electorale (…) Sper ca şi contracandidaţii mei să semneze un astfel de ‘contract’ faţă de interesele reale ale comunităţii care i-ar putea desemna ca reprezentanţi în legislativ”, afirmă Emil Pantelimon.

Acesta se angajează printre altele ca, în eventualitatea câştigării mandatului de deputat, să reprezinte toţi cetăţenii din Sfântu Gheorghe, indiferent de etnie, religie, orientare politică sau sexuală, să acţioneze întotdeauna cu decenţă şi să îşi asume responsabilitatea pentru vorbele şi faptele sale, să nu facă promisiuni nerealiste şi care nu pot fi îndeplinite la nivelul legislativului.

De asemenea, se angajează să nu recurgă la atacuri la persoană, ci să combată idei şi să nu comită sau să incite oamenii la acţiuni care pot perturba buna convieţuire dintre românii şi maghiarii în Sfântu Gheorghe.

Emil Pantelimon este unul dintre cei mai tineri candidaţi din ţară pentru alegerile parlamentare – a împlinit în această vară 23 de ani şi are la activ o bogată activitate civică şi politică în cadrul organizaţiei de tineret a PNL. În urmă cu aproape două luni acesta a devenit consilier personal al Ministrului Culturii, Puiu Haşotti.

Contracandidaţii lui Emil Pantelimon în Colegiul uninominal I pentru Camera deputaţilor sunt fostul subsecretar de stat Marko Attila (UDMR), preotul reformat Santa Imre (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), geologul Radu Viorel (Alianţa România Dreaptă), Mircea Măgheruşan (Partidul România Mare), Ştefan Radu Doru (Partidul Poporului Dan Diaconescu) şi Tămaş Vasile Antonie (Partidul Ecologist Român).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail