Vremea rămâne frumoasă astăzi, iar de vineri se adună norii în majoritatea regiunilor, unde pe alocuri va ploua slab. Pe crestele înalte este posibil să ningă slab.

Pentru această dimineaţă se anunţă vreme frumoasă în mare parte din ţară. Va predomina soarele şi doar prin regiunile nordice şi în zona de munte se vor perinda câţiva nori. În cursul zilei în nordul Carpaţilor Orientali, izolat, sunt condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte. Vântul nu va trece de moderat decât pe crestele montane cele mai înalte, iar maximele temperaturii aerului se vor încadra la amiază între 8 grade în depresiuni şi 14-15 grade în regiunile extracarpatice, valori normale pentru această perioada a anului.

Vineri, norii se vor perinda pe cer, mare parte din zi, însă doar pe alocuri va ploua slab, în jumătatea nordică a teritoriului şi abia după căderea nopţii şi în rest. Pe crestele înalte de munte, din nou sunt lapoviţe şi ninsori slabe, dar vântul nu mai da semne de agitaţie, iar în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. În aceste condiţii, temperaturile la scara întregii ţări se vor încadra între 8 grade în depresiuni şi 15 grade în regiunile sudice.

În cursul zilei de sâmbătă, norii se vor răsfira peste sudul şi estul ţării, unde pe alocuri vor lăsa şi câţiva stropi de ploaie, iar pe crestele înalte de munte este posibil ca izolat să ningă slab. Vântul va începe să se înteţească în sud-estul ţării şi la munte, iar maximele zilei se vor încadra între 8 grade în depresiuni şi 14 grade în sudul ţării, dar şi în zona dealurilor din Vest.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail