Compania Petrom, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a lansat concursul cu numele „În căutarea lui Andrei”, ediţia naţională a proiectului „Şcoala lui Andrei”, la care sunt invitaţi să participe profesorii şi elevii din şcolile generale.

„În căutarea lui Andrei” este un concurs pe teme eco-civice, adresat tuturor elevilor şi profesorilor din şcolile generale de stat sau private. Potrivit organizatorilor, competiţia îşi propune să premieze comportamentul responsabil al celor mici, comportament care trebuie demonstrat.

Astfel, lucrând în echipe de minimum 5, maximum 15, îndrumaţi de un profesor coordonator, elevii trebuie să realizeze un filmuleţ de 3 minute din care să reiasă o idee de dezvoltare a comunităţii sau de rezolvare a unei probleme cu care se confruntă. Cauzele pentru care militează tinerii voluntari trebuie să se regăsească în una dintre cele trei teme generale ale concursului: Mediu, Educaţie şi Cultură şi Implicare în comunitate.

„Petrom caută noi „Andrei” în toate şcolile generale din România care să convingă că şi ei sunt la fel de dornici de schimbare şi dispuşi să depună toate eforturile necesare îndeplinirii visurilor lor”, precizează organizatorii.

Cei interesaţi se pot înscrie în competiţie până în 18 noiembrie 2012, accesând www.incautarealuiandrei.ro. Sunt puse la bătaie biciclete şi role, Playstation portabil sau MP3 playere. Câştigătorii vor fi anuntaţi în 29 noiembrie, pe site-ul competiţiei.

Regulamentul competiţiei şi alte informaţii pot fi aflate contactând echipa organizatorie la adresa de email, [email protected], sau accesând site-ul www.incautarealuiandrei.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail