Dacă la începuturile înfiinţării campionatului de divizia B la futsal organizarea mai avea lacune iar terenurile „oficiale” erau de beton, acum competiţia începe să semene mult cu una profesionistă. Partidele se joacă pe iarbă sintetică iar regulamentul este bine definit. Motorul care ţine pe picioare campionatul este reprezentat de dorinţa jucătorilor de a participa şi a câştiga un campionat care are multe în comun cu cele pe care le urmăresc la televizor. 

Fotbalul este o activitate importantă de recreere şi o formă foarte populară de distracţie pentru public. Toţi cei implicaţi în acest joc, la orice nivel, fie jucător, antrenor, patron, au o responsabilitate, aceea de a promova fotbalul şi fair-play-ul în timpul cât și după terminarea jocului, să fie un exemplu pozitiv pentru ceilalți, în special copiilor și su­porterilor. Jucătorul de fotbal trebuie să aibă motivație, plăcere de a juca, dorință de progres și o imagine realistă despre el. În prezent im­portantă este impunerea jocului propriu și a ideilor echipei, fără a neglija însă posibilitățile adversarului, care trebuie cunoscute și contra­carate. În cele mai multe cazuri, noțiunea de fair-play este alăturată unui eveniment sportiv, indiferent că vorbim de o competiție individuală sau pe echipe. A fi fair-play înseamnă, în primul rând, să participi la competiția sportivă de dragul ei și nu pentru câștigurile puse în joc, situație care vine în paradox cu ce avem astăzi, respectiv turnee sportive în care banul este cel mai important. Însă, nu trebuie să uităm că sportul formează și cizelează caractere, fapt subliniat și cercetat îndeaproape în domeniul psihologiei sportului. Noțiunea de fair-play devine astfel un concept ce stă la bază formării personalității jucătorilor.

În data de 10.09.2012 a început cea de a XXVII-a  ediție  și ultima a diviziei „B” SF. GHEORGHE ediția 2012 – 2013 unde sunt angrenate un număr de 6 echipe din județul Covasna care vor juca în sistem tur-retur, tur-retur. De la un sistem în care erau angrenate la început un număr de 22 echipe cum era în sezonul 2008-2009 s-a ajuns la șase echipe în prezent, din diferite considerente. Campionatul se desfășoară pe terenul artificial din spatele  sălii sporturilor SZABO KATI.

Etapa a VIII-a la futsal, ce s-a desfăşurat pe terenul artificial din spatele  Sălii Sporturilor Szabo  Kati, a fost una fără surprize. Echipă T.F.C.  s-a prezentat la meci cu doar patru jucători, iar ca urmare  au pierdut  la masa verde, cu scorul de 3-0. Echipele F.C. Szemerja  și  Teglas  Panzio  au făcut un meci antrenant, cu faze de fotbal frumoase și  ritm bun de joc,  cu un plus pentru echipă gazdă care avea nevoie de victorie pentru a urca pe locul întâi, și care a avut acțiuni bune create pe cele două flancuri, ce s-au finalizat cu gol.  Partida dintre Steaua  și Dr. Office a avut un ritm bun, ambele echipe s-au angrenat în joc încercâd să obţină cele trei puncte puse în joc.  La pauză Steaua  a condus cu 3-1, scor care a determinat  o cădere fizică a oaspeților care nu au mai reușit  să blocheze acțiunile Stelei, aceasta dominând toată repriza a doua.

Antr. Drd.  Lazar Mihail

Rezultate:

PUSKAZO – T.F.C. 3 – 0 Neprezentare

F.C. SZEMERJA – TEGLAS PANZIO 7 – 1 ( Fazakas E 4, Kuti 2, Balogh – Szabo )

STEAUA  – DR. OFFICE 6 – 4 ( Pal 3, Lazar 2, Fodor – Bodeanu, Tatu, Berecz )

Clasamentul  divizia ‘’B’’ 2012 – 2013

1 F.C. SZEMERJA      8   6   0   2   66 – 14   18

2 STEAUA                    8   6   0   2   62 – 30   18

3 TEGLAS PANZIO   8   5   1   2   52 – 35   16

4 DR. OFFICE              8   3   1   4   44 – 35   10

5 PUSKAZO                  8   3   0   5   30 – 32   9

6 T.F.C.                          8   0   0   8   10 – 118   0

Etapa 9 – 05.11.2012

ORA                DENUMIRE ECHIPE

18.00            TEGLAS PANZIO – STEAUA

19.00             DR. OFFICE – T.F.C.

20.00            F.C. SZEMERJA – PUSKAZO

Golgeteri:

1. Lazar  34  gol.  ( Steaua)

2. Fazakas E. 20 gol.  (Szemerja)

3. Kuti 17 gol. ( Szimerja)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail