Cu ocazia Zilei Mondiale a Animaţiei, Asociația „Cabiria” din Sfântu Gheorghe, „Galeria 1,2,4…”, „Maff” Oradea, „Manifest Asifa Hungary” şi Centrul de Cultură Arcuş, organizează o serie de activităţi deosebite pentru covăsnenii de toate vârstele, iubitori de animaţii.

Manifestările dedicate acestui eveniment au loc la Centrul Cultural Arcuş şi au debutat ieri, de la ora 16, cu un program dedicat celor mici -„Poveşti din plastilină pentru copii”, cu participarea artiștilor Selyem Katalin şi Hosszú Zoltán. O oră mai târziu, seria expoziţională „Galeria 1,2,4…” a prezentat vernisajul expoziţiei de ceramică a artistei Maria Moldovan, curatorul expoziţiei fiind sculptorul Madarász Péter. De la 17,30, cei prezenţi au putut urmări proiecţii de filme de animaţie.

Activităţile continuă şi astăzi şi mâine, programul fiind următorul:

Luni, 29 octombrie

Ora 18- Proiecţii de filme de animaţie

Scurtă poveste – filmul „Dreptate” al lui Radu Vasile, despre filmul de animaţie de la începuturi până în zilele noastre (1,15 h);

Ora 19,30 – Asociaţia „Cabiria” şi Asztalos Zsolt prezintă spectacolul „Espiritu de Cajón”, prima producţie independentă a Asociaţiei

Fodor Réka : cajón, dans, vocal

Asztalos Zsolt: cajón, vocal

Costume: Laczkó Katalin

Proiect de afiş: Sipos Gaudi Tünde

Coordonator de spectacol: Melkhun Andrea

Organizatorii pun la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare la ora 17,30 din faţa Teatrului din Sf. Gheorghe; retur la ora 20,30.

Marţi, 30 octombrie

Ora 17,30- Proiecţii de filme de animaţie

„Fehérlófia” de Jankovits Marcel (film premiat)

Ora 19,00- Concert al formaţiei „MESEHETES” din Miercurea Ciuc, care interpretează muzică din filme de animaţie.

Organizatorii pun la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare la ora 17,15 din faţa Teatrului din Sf. Gheorghe; retur la ora 20,30. (A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail