Conducătorii auto din România pot achita taxa de drum către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) prin intermediul telefonului mobil, accesând aplicaţia lansată de site-ul e-rovinieta.ro şi disponibilă pentru principalele sisteme de operare smartphones de pe piaţă în acest moment – iOS, Android şi Windows Phone, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

„Aplicaţia este gratuită şi poate fi folosită de orice terminal cu o conexiune la internet. Orice persoană fizică sau juridică poate utiliza aplicaţiile de mobil pentru a genera comenzi de roviniete pentru un număr nelimitat de beneficiari sau de vehicule. Comenzile sunt plasate în funcţie de datele proprii, care, o dată introduse, sunt înmagazinate spre a fi folosite cu uşurinţă pentru comenzi viitoare. Aplicaţiile salvează de asemenea şi rovinietele emise, ajutând utilizatorul să vadă în permanenţă statusul comenzii şi să poată face o evidenţă şi un management al rovinietelor: dată începere, validitate etc.”, a declarat Radu Dinescu,secretar general al UNTRR.

UNTRR a înregistrat de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail