În cursul dimineţii de ieri,  la Monumentul Ostaşului Român din Sfântu-Gheorghe a avut loc ceremonia oficială dedicată Zilei Armatei Române.

În prezenţa unui public numeros, după desfăşurarea ceremonialului religios, trecerea în revistă a gărzii de onoare şi intonarea imnului naţional, prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, s-a adresat „bravilor ostaşi ai Armatei Române” şi celor prezenţi.

În discursul său, acesta a spus, printre altele: „Armata română este pentru noi un simbol al unităţii, independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Curajul, patriotismul şi credinţa de izbândă de care au dat dovadă soldaţii români, de-a lungul timpului, au redat românilor mândria şi demnitatea de a fi român. (…) Pentru toţi românii, Armata este, alături de biserică, un pilon al stabilităţii naţionale, un stâlp de bază al naţiunii române, este instituţia fundamentală care a fost chemată de atâtea ori să apere teritoriul patriei, să-l reîntregească, să apere şi să îndeplinesacă interesul naţional”.

La Monumentul Ostaşului Român din Sfântu-Gheorghe au fost depuse coroane de flori din partea reprezentanţilor instituţiilor  statului, a partidele politice, asociaţiilor, ligilor şi  fundaţiilor, precum şi de către elevi şi studenţi.

În aplauzele celor prezenţi, ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail