Un poliţist din judeţul Covasna a fost trimis în judecată pentru împuşcarea unui bărbat din localitatea Băţani.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus trimiterea în judecată a lui Bedo Imre sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, uz fără drept de armă letală şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice pe drumurile publice.

Din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că pe 9 iulie a.c. Bedo Imre, fost agent şef adjunct la Secţia 4 Poliţie Rurală Baraolt, s-a deplasat în timpul orelor de serviciu la domiciliul victimei, Veres Albert Lorand din comuna Băţani, unde a consumat băuturi alcoolice. Apoi a condus maşina de serviciu până la o cabană administrată de acesta unde, fără motiv, a scos din toc arma din dotare şi, manevrând-o imprudent, l-a împuşcat accidental pe Veres Lorand, care a murit pe loc.

Practic, odată cu finalizarea cercetărilor de către Parchet cazul a luat o nouă turnură, pentru că iniţial s-a presupus că victima s-ar fi împuşcat accidental în cap cu pistolul pe care l-ar fi cerut cu insistenţă poliţistului curios sa vadă armamentul din dotare.

Veres Lorand avea 43 de ani şi fusese primul pe lista de candidaţi a Partidului Civic Maghiar (PCM) pentru Consiliul local Băţani, iar incidentul s-a petrecut cu o zi înaintea alegerilor locale.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail