Pe 20 octombrie, Centrul de Voluntariat HITI aduce Caravana SEV în Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc la Centrul de Voluntariat HITI din Sfântu Gheorghe, între orele 10 şi 14. Cei interesaţi vor avea oportunitatea să facă cunoştinţă cu Serviciul European de Voluntariat (SEV), să afle răspunsuri la întrebări şi să interacţioneze direct cu voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, persoane resursă de la care pot afla informaţii clare şi prietenoase.

Zilele acestea, 21 de organizaţii din ţară, active în promovarea voluntariatului, îi pun în mişcare pe cei interesaţi de voluntariat, aducându-i împreună, informându-i şi inspirându-i să devină parte din SEV – Serviciul European de Voluntariat.

Centrul de Voluntariat HITI va organiza evenimentul pe plan local din cadrul Caravanei Serviciul European de Voluntariat (SEV). Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, în cadrul Caravanei participanţii vor avea oportunitatea să înteleagă mai bine ce este Serviciul European de Voluntariat, să afle răspunsuri la întrebări şi să interacţioneze direct cu voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, formatori „Tineret în Acţiune” de la care pot afla informaţii clare despre program.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, între orele 10.00 şi 14.00, la Centrul de Voluntariat HITI (Piaţa Libertăţii,  nr. 7, cam. 7, Sf. Gheorghe, Jud. Covasna).

Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate si Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Centrul de Voluntariat HITI şi DJST Covasna, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul „Tineret în Acţiune”, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului în general şi a Serviciul European de Voluntariat (SEV) în special, prin diverse evenimente şi materiale informative.

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni, până la 12 luni, în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail