La sfârşitul săptămânii trecute, Asociaţia de Tineret ECOU a organizat Ziua Toamnei, o activitate ajunsă la a treia ediţie.

În cadrul acestei activităţi, voluntarii asociaţiei au degustat produsele specifice care se prepară toamna în bucătării: zacuscă, compot, gem şi dulceaţă. Ediţia de anul acesta a adus un element nou: premierea celei mai bune zacuşti şi a celui mai bun compot/gem.

Dorin Popovici şi Daniel Bulai

Voluntarii au avut de ales cea mai bună zacuscă şi cel mai bun compot/gem dintr-un total de 50 de borcane, competiţia fiind foarte strânsă. S-au remarcat însă zacusca produsă în gospodăria familiei Popovici (Octavian, Angela, Maria şi Dorin), care a primit premiul prin intermediul lui Dorin Popovici, membru al asociaţiei de şase ani. La capitolul dulceţuri, voturile au arătat că cel mai bun gem a fost pregătit în bucătăria familiei Bulai (Andrei, Valerica, Alina, Geanina şi Daniel), care a primit recompensa prin Daniel Bulai, un membru activ al Asociaţiei.

„Prin Ziua Toamnei sărbătorim gastronomia tradiţională şi ne bucurăm împreună de gusturile atât de diferite ale produselor preparate în această perioadă a anului. Sunt încântat că am reuşit să deliberăm şi să alegem cea mai bună zacuscă, pentru că au fost foarte multe reţete reuşite anul acesta”, a spus Alexandru Ujvarosi, preşedintele asociaţiei.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail