Filiala Covasna a Partidului Conservator (PC) a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că nu va lua parte la niciun fel de discuţii pe tema autonomiei „Ţinutului Secuiesc” în urma iniţiativei primarului municipiului Sfântu Gheorghe de a dezbate acest subiect cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

Dan Suciu

În legătură cu acest subiect, preşedintele PC Covasna, Dan Suciu, a declarat: „Nu vom participa la niciun fel de discuţii pe teme neconstituţionale, mai ales că acestea reprezintă şlagărul electoral al UDMR, care este fredonat în fiecare campanie electorală. Este nefiresc şi jignitor ca cei care, în mod ostentativ, propun la alegerile parlamentare candidaţi certaţi cu legea şi condamnaţi de către justiţie, cum este cazul lui Marko Atilla, să se erijeze în pedagogi ai comunităţii româneşti. Dacă totuşi primarul din Sfântu Gheorghe ţine neapărat să aducă ‘lămuriri’, îi sugerăm să lămurească felul în care a cheltuit acele sume enorme de bani cu ‘borduriada’ din municipiu şi celelalte investiţii publice”.

„În contextul alegerilor parlamentare care se apropie, ne exprimăm speranţa ca în spiritul apărării valorilor locale, comunitatea maghiară din Sfântu Gheorghe să găsească resursa morală şi forţa de a propune un candidat localnic credibil, nu unul de ‘import’ şi mai ales, unul care nu riscă să ajungă de pe băncile parlamentului în celula puşcăriei”, a încheiat preşedintele PC. (A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail