Peste 20 de organizaţii nonguvernamentale din judeţul Covasna şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a Zilelor societăţii civile, care va începe vineri la Sfântu Gheorghe.

Manifestarea, organizată de Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna (CIVEK), a fost împărţită în două etape, respectiv o prezentare a specificului şi proiectelor derulate de fiecare ONG în parte şi o conferinţă pe tema atragerii surselor de finanţare. Practic, în cursul zilei de vineri fiecare ONG va avea la dispoziţie un stand de prezentare pe „Aleea civilă” ce va fi amenajată în faţa sediului Consiliului Judeţean Covasna, iar în cadrul conferinţei de sâmbătă vor fi prezentate atât informaţii legate de programe de finanţare, cât şi noi tehnici, metode şi exemple de bună practică în atragerea surselor de finanţare pentru proiecte.

La conferinţă vor participa, printre alţii, reprezentanţi ai Fondului de granturi Bethlen Gabor din Cluj, ai Programului de cooperare româno-elveţian (FDSC Bucureşti), ai Fondului pentru dezvoltarea talentelor din Budapesta şi ai Fondului civil al Consiliului Judeţean Covasna. Printre exemplele de bună practică şi tehnici inovatoare în strângere de fonduri se vor număra programele „Carduri comunitare”, „Claca” şi „Pedalează pentru un scop bun” derulate de Fundaţia Comunitară.

Conducerea CIVEK a declarat joi pentru AGERPRES că Zilele societăţii civile reprezintă un bun prilej de a-i cunoaşte pe oamenii din spatele organizaţiilor nonguvernamentale din judeţul Covasna care s-au implicat în viaţa comunităţii prin diverse acţiuni ce au avut ca scop ajutorarea bătrânilor, bolnavilor, a familiilor nevoiaşe sau a copiilor talentaţi, au contribuit la protejarea naturii ori la conservarea tradiţiilor, făcând astfel un pic mai bună lumea în care trăim.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail