Deputatul PSD îşi menţine candidatura pentru alegerile parlamentare

Deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să candideze pentru al doilea mandat la apropiatele alegeri generale, fiind convins că are şanse reale de reuşită.

Acesta a menţionat că îşi menţine candidatura în Colegiul IV Covasna-Întorsura Buzăului, unde comunitatea românească deţine o pondere de aproape 60%, iar cea maghiară de circa 40%. Grama a arătat că dintre toate partidele româneşti, USL are cele mai mari şanse de câştig, deoarece alianţa este compusă din trei partide, PSD, PNL şi PC, iar acesteia i se va alătura şi UNPR.

„După cum se vede, lucrurile vor fi şi mai simple decât la alegerile anterioare pentru că patru partide româneşti dintre cele mai importante vor fi în aceeaşi alianţă. De partea cealaltă rămân PDL şi alte partide insignifiante”, a afirmat Horia Grama.

Acesta a mai spus că nu îşi face griji nici în privinţa UDMR, deoarece voturile maghiarilor se vor împărţi între cele trei partide maghiare care nu par dispuse să participe la alegerile generale cu liste comune.

„În judeţul Covasna, UDMR nu poate lua mai mult de trei din cele patru mandate de deputaţi, iar eu personal mă voi lupta pentru ca românii să aibă în continuare reprezentare în Parlament”, a spus Horia Grama.

Deputatul covăsnean a menţionat că nominalizările pentru alegerile generale vor fi definitivate în cadrul USL în următoarele săptămâni, dar regula este ca titularii colegiilor să îşi păstreze candidaturile. Potrivit acestuia, USL va depune liste cu candidaţi în toate colegiile din judeţul Covasna, chiar dacă şansele de reuşită sunt minime.

Declaraţia a fost făcută la câteva zile după ce preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a afirmat că formaţiunea pe care o conduce are şanse reale de a câştiga toate cele patru locuri de deputaţi şi două de senatori din judeţ pe fondul disensiunilor politice existente între partidele româneşti.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail