Desele informări  făcute de Gospodărie Comunală SA cu privire la sistarea furnizării apei potabile  nu sunt pe placul consumatorilor care nu înțeleg de ce rămân fără apă la robinet. Conducerea societății vine cu un  răspuns: Defecțiunile frecvente sunt cauzate de vechimea conductelor

„Trei conducte sparte într-o săptămână: nu este normal” – astfel de comentarii, și altele similare, au fost lăsate în dreptul postărilor făcute de Gospodărie Comunală SA pe pagina de Facebook a companiei, pentru informarea locuitorilor din municipiul Târgu Secuiesc. Motivul pentru întreruperile frecvente de apă este vechimea conductelor, transmite Biroul de presă al Gosp-Com. 

„Am împărțit harta orașului Târgu Secuiesc în zone roșii, portocalii și verzi, în funcție de starea conductelor. Strada Cernatului era într-o stare catastrofală. Acum avem o altă zonă similară unde, dacă reparăm o avarie, apare alta la doar 20 de centimetri distanță, deoarece conducta este într-o stare foarte proastă. Străzile afectate sunt Ghioceilor, strada Nouă, 1 Decembrie 1918, Rândunicii, Libertății și Grădiniței – de acolo vin reclamațiile, și pe bună dreptate. Problema este că aceste conducte au fost proiectate pentru o durată de viață de 30 de ani, iar majoritatea au deja peste 50 de ani. Singura soluție este înlocuirea lor, altfel vom săpa din 5 în 5 metri”, a rezumat Pap Lajos, coordonatorul centrului regional.

Acesta a dat asigurări că echipa externă care lucrează în prezent la înlocuirea conductelor de pe strada Curții, va începe cât mai curând lucrările și pe strada 1 Decembrie 1918.  

La rândul său, directorul companiei, Kozsokár Attila, a subliniat că înlocuirea conductelor vechi reprezintă o prioritate, având în vedere că problema afectează mulți locuitori.

„Știm că locuitorii nu sunt interesați de vechimea rețelei sau de cine aparțin conductele. Ei se așteaptă să primească servicii de calitate pentru banii pe care îi plătesc, și suntem total de acord cu ei. Credem că Primăria Târgu Secuiesc va fi un partener în efortul comun de înlocuire a conductelor, chiar dacă ne așteaptă un an dificil din punct de vedere financiar. Este o prioritate, mai ales că această problemă afectează mulți locuitori. În prezent, acesta trebuie să fie cel mai important proiect la Târgu Secuiesc”, a declarat directorul companiei.

„Numărul țevilor fisurate în zona afectată este extrem de mare. Gospodărie Comunală le solicită consumatorilor să aștepte ca apa să se limpezească, înainte de a pune în funcțiune aparatele electrocasnice, pentru a preveni defectarea  acestora”, se arată în comunicatul de presă transmis de Gospodărie Comunală SA

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail