Comisia Europeană a lansat o campanie prin care oferă un premiu substanţial, în valoare de 2 milioane de euro, menit să motiveze cercetătorii, inventatorii, Universităţile, Centrele de cercetare şi IMM-urile, în identificarea de soluţii tehnice inovative privind transportul şi depozitarea vaccinurilor.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ADR Centru, „persoanele din ţările tropicale şi în curs de dezvoltare nu se pot bucura de beneficiile vaccinării, deoarece, în prezent nu există o soluţie tehnică de transport şi depozitare a vaccinurilor. Multe dintre vaccinuri trebuie să fie păstrate la o temperatură scăzută şi stabilă, pentru a nu se deteriora. Însă, astfel de condiţii sunt aproape imposibil de asigurat în regiunile mai sus menţionate. În acest context, Comisia Europeană a lansat o campanie fără precedent oferind un premiu substanţial menit să motiveze cercetătorii, inventatorii, Universităţile, Centrele de cercetare şi IMM-urile, în identificarea de soluţii la această problemă”.

Conform sursei citate, inovaţiile pot viza modalităţi alternative de sinteză, conservare, transport sau orice altă soluţie care să împiedice deteriorarea vaccinurilor. Indiferent de domeniu, soluţia care va răspunde cel mai bine criteriilor competiţiei va câştiga.

Cei care doresc să se înscrie în competiţie o pot face până în data de 16 aprilie 2013.

Informaţii suplimentare cu privire la această competiţie pot fi obţinute accesând pagina de internet a Comisiei Europene – DG Research & Innovation – Health, la adresa: http://ec.europa.eu/research/health/vaccine-prize_en.html.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail