Duminică seara, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat despre faptul că se simte miros de gaz pe strada Munictorilor din Sfântu Gheorghe.      

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe s-a deplasat la adresa indicată pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce pot apărea în urma sesizării unui miros de gaz.

Echipa de intervenţie de la societatea furnizoare a fost solicitată pentru a remedia defecţiunea apărută.

Acoperiş în flăcări la Vâlcele

Tot duminică, cu puţin înainte de miezul nopţii, trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Vâlcele.

În momentul sosirii la faţa locului, echipajele de intervenţie au constantat că ardeau acoperişul casei de locuit dar şi al şurei din lemn.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă scântei provenite de la coşul de fum deteriorat, au ars acoperişul casei de locuit din lemn cu învelitoare din ţiglă metalică, pe o suprafaţă de aprox. 200 mp, acoperişul şurei din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de circa 50 mp, mobilier şi alte bunuri depozitate în construcţia afectată.

Pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul şi să limiteze pagubele în aproximativ trei ore, în ciuda presiunilor venite din partea cetăţenilor care au încălcat perimetrul de siguranţă la incendiu şi au folosit cuvinte jignitoare la adresa forţelor care au intervenit. Pentru a păstra ordinea şi disciplina în zonă, pompierii au cerut sprijinul colegilor de la Poliţie.

(ISU Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail