630 de dascăli susţin astăzi examenul de titularizare în judeţul Covasna, în cele 40 de centre de examen stabilite.

Este vorba numai despre profesori înscrişi care au obţinut cel puţin nota 5,00 la probele de inspecţie la clasă. Proba scrisă va avea o pondere de 75% din media de repartizare. Ca şi în cazul probei de inspecţie specială la clasă, pentru a promova concursul candidaţii trebuie să obţină şi la proba scrisă tot minimum 5,00. Însă, pentru a putea fi repartizaţi pe  unul din posturile titularizabile din judeţ, este obligatoriu ca şi la examenul scris să primească cel puţin nota 7,00.

În acest an sunt puse la bătaie 204 posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată, alte 401 posturi cu angajare pe perioadă determinată şi 440 de fracţii de normă, potrivit datelor de pe secţiunea portalului edu.ro.

Cea mai mare concurenţă este pentru catedrele de limbi străine, de exemplu, 70 la limba engleză, pentru doar două catedre titularizabile, iar la limba română sunt 81 de candidaţi pentru şase catedre titlarizabile. Primele rezultate ale examenului de titulariare vor fi afişate până în 6 august. Rezultatele finale, după corectarea contestaţiilor, vor fi afişate în 9 august.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail