Asociaţia „Sophia Nyka”, în parteneriat cu Liceul de Artă „Plugor Sandor” îi invită astăzi pe cei doritori la Expoziţia Concursului Interjudeţean de creaţie plastică “CREATIVITY-2012” – ediţia a II-a. Expozitia va avea loc astăzi de la ora 18, la Muzeul Spiritualităţii Româneşti de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe.

În legătură cu acest eveniment, vicepreşedinta Asociaţiei Sophia Nyka, profesor Monica Blaj, a declarat: «În urma efectuării unui studiu de piaţă s-a constat faptul că, elevii talentaţi la diferite segmente artistice nu au posibilitatea de a se promova singuri, şi nu sunt suficient de cunoscuţi, ei fiind tinere talente în devenire. Populaţia, în general, nu este pe deplin conştientă cu privire la  potenţialul lor. De aceea, trebuie valorificată orice posibilitate de a-i face cunoscuţi şi de a-i ajuta “să prindă aripi”. Considerăm că şi în acest moment este oportună demararea unui asemenea proiect care ar deschide o tradiţie în promovarea acestor valori umane. De data aceasta ne-am axat pe segmentul de vârstă afiliată ciclului gimnazial: adică elevi aflaţi în clasele V, VI, VII şi VIII. Este vorba de un concurs interjudeţean, la care au participat şcoli şi licee din mai multe judeţe».

Potrivit vicepreşedintei Asociaţiei, proiectul, aflat la a doua ediţie, are ca obiective generale descoperirea de tinere talente în domeniul grafic, încurajarea tinerelor talente în domeniul graficii, conştientizarea populaţiei de existenţa unor reale valori locale în domeniul artei grafice.

«Am primit numeroase lucrări în care se poate observa puritatea unui copil, lumina din sufletul lui, bucuria şi voioşia vârstei, dar şi legătura lor cu divinitatea. Prin aceste desene, într-un fel, aş spune eu, au mărturisit că sunt creştini, pentru că un copil care nu crede, nu e pătruns de taina aceasta a divinităţii şi va refuza din start participarea la o asemenea temă de concurs. Tema concursului, a fost “Sfântu Gheorghe – în ochi de copil”. Am dat libertatea necesară copilului de a se exprima liber, vizavi de această temă. Noi suntem o ţară creştină. Am mizat pe faptul că toţi copiii, indiferent că sunt ortodocşi sau catolici, îl cunosc pe Sf. Gheorghe. Acest mare Sfânt al Creştinătăţii, este prezent  şi cinstit de Bisericile noastre, dar şi de creştinii noştri. Cu mare cinste, oraşul nostru poartă numele acestui Sfânt», ne-a explicat vicepreşedinta Asociaţiei «Sophia Nyka”, Monica Blaj.

Aceasta a precizat că locaţia acestei expoziţii nu a fost aleasă în mod întâmplător: «Ne-am gândit că ar fi o mare cinste pentru acest proiect, dacă expoziţia şi premierea va fi în Muzeul Spiritualităţii Româneşti, la demisolul Catedralei Ortodoxe, catedrală care poarta cu mare cinste numele acestui mare Sfânt: Sf. Gheorghe. La acest eveniment, aşteptăm cu mare drag pe oricine doreşte să-şi bucure ochii şi sufletul cu aceste lucrări frumoase», a încheiat Monica Blaj.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail