Parohia ortodoxă Brădet a demarat o campanie de strângere de jucării pentru noua secţie de Pediatrie a Spitalului din Întorsura Buzăului.

Preotul paroh Sorin Minea a declarat că în urma recentei vizite pe care a făcut-o la Spitalul din Întorsura Buzăului a constatat că pacienţii au condiţii bune de cazare, însă copiii internaţi la secţia de Pediatrie ar avea nevoie de mai multe jucării.

Drept urmare, a făcut un apel către membrii comunităţii locale, şi nu numai, să doneze jucăriile de care nu mai au nevoie.

În paralel, Parohia Brădet a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea unui aragaz ce va fi donat aceleiaşi secţii, pentru ca însoţitorii copiilor internaţi aici să le poată pregăti, la nevoie, măcar câte un ceai.

Ar fi nevoie de câte un aragaz la fiecare etaj, dar noi am vrea ca până la Rusalii să facem această donaţie pentru secţia de Pediatrie, a spus preotul Sorin Minea, menţionând că ar fi bine dacă exemplul dat de enoriaşii din Brădet ar fi urmat şi de cei din parohiile învecinate.

Noul spital din Întorsura Buzăului a fost pus în funcţiune în primăvara anului trecut, după transferarea în această clădire a activităţii medicale a Centrului de Patologie Neuro-Musculară Dr. Radu Horia din Vâlcele, care a fost închis.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail