În cadrul conferinţei de presă ce a avut loc ieri, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că blocarea contului bancar al PSD Covasna, pentru neplata impozitului pe clădirea în care îşi are sediul, este întrutotul legală.

Mai mult, acesta a precizat faptul că reprezentanţii Partidului Social Democrat nu mai au acces la banii din cont încă din luna aprilie, şi, ca urmare, declaraţia preşedintelui PSD, Horia Grama, de săptămâna trecută, nu poate fi catalogată altfel decât un “subiect de campanie electorală”.

Antal Arpad a precizat că legea, aşa cum au interpretat-o angajaţii de la Biroul de taxe şi impozite al Primăriei Sfântu Gheorghe, dar şi alţi colegi din ţară, prevede că şi partidele politice  trebuie să plătească impozit pe clădire, chiar dacă stau cu chirie  în imobile de stat. Potrivit acestuia, în urmă cu doi-trei ani, chiar şi reprezentanţii Curţii de Conturi au stabilit această obligativitate,  în ceea ce priveşte plata dărilor către bugetele locale.

Ca urmare, primarul Antal Arpad îi solicită public, liderului PSD Covasna, să-şi  ceară scuze de la angajaţii Primăriei pe care i-a jignit, atunci când i-a catalogat ca fiind “incapabili”.

Aceştia au calculat şi au transmis declaraţia de impunere către PSD Covasna, pentru suma de 19.584 lei, reprezentând chiria neachitată pe ultimii patru ani.

Săptămâna trecută, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama a declarat că angajaţii primăriei Sfântu Gheorghe au blocat “abuziv” contul bancar al partidului, deoarece, potrivit acestuia, persoanele juridice de drept public, categorie în care intră şi partidele politice, sunt scutite de la plata impozitului, dacă stau în chirie într-o clădire a statului.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail