Un număr de 36 de primării din judeţul Covasna, precum şi conducerea Consiliului Judeţean au atacat marţi în instanţă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Ponta prin care retrage banii alocaţi de fostul Guvern din fondul de rezervă.

Plângerile au fost înregistrate la secţia de contencios-administrativ a Curţii de Apel Braşov.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce a primit aproape 4,8 milioane de lei, iar banii au fost cuprinşi în bugetul judeţului în scopul cofinanţării unui proiect european ce vizează realizarea Sistemului integrat al deşeurilor. Tamas Sandor a mai spus că Guvernul nu are niciun temei legal pentru a cere restituirea banilor.

Printre cele 36 de primării din judeţ care au cerut în instanţă anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta se numără cele din municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Covasna, care au primit 3,36 milioane de lei, respectiv 520 de milioane.

Guvernul Ponta a decis în prima şedinţă după învestire să retragă banii pe care fostul executiv i-a alocat autorităţilor locale înainte de pierderea mandatului şi să-i redistribuie în funcţie de priorităţi.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail