Prefectul György Ervin e de părere că în judeţul Covasna trebuie numit tot un prefect maghiar, pe considerentul că comunitatea maghiară deţine aici ponderea majoritară.

György Ervin a declarat, luni, pentru AGERPRES că se aşteaptă ca în foarte scurt timp să fie schimbat din funcţie dacă noul Guvern va obţine votul de învestire în Parlament, menţionând, însă, că înlocuirea sa nu va periclita în nici un fel desfăşurarea alegerilor locale din acest an. Acesta a precizat că toate pregătirile pentru alegeri sunt în grafic, iar până la sfârşitul lunii mai vor fi întocmite şi listele cu viitorii preşedinţi ai secţiilor de votare, precum şi cu locţiitorii acestora.

În context, György Ervin a mai spus că din punctul său de vedere ar fi normal ca în judeţul Covasna, unde trei sferturi din populaţie este de etnie maghiară, să fie numit un nou prefect aparţinând acestei etnii.

“Înlocuirea prefecţilor în ajunul alegerilor nu este o măsură neapărat logică, dar, chiar dacă se procedează aşa, pregătirea alegerilor se va face în mod corect (…) Deciziile se iau la nivel politic, chiar dacă prefectul este apolitic (…) Dacă se schimbă prefectul, consider că într-un judeţ în care trei sferturi din populaţie este de etnie maghiară, ar fi normal ca prefectul să fie din rândul acestora”, a declarat György Ervin.

Pentru funcţia de prefect al judeţului Covasna au fost vehiculate până acum numele a două persoane – Codrin Munteanu, propus de PSD şi Milik Otto, directorul Centrului Otopeni din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări, propus de PNL. Codrin Munteanu, care are doctoratul în drept, a ocupat în ultimii ani funcţiile de director al Direcţiei de verificare a legalităţii din cadrul Prefecturii Covasna, subprefect al municipiului Bucureşti, de prefect al judeţului Covasna şi de inspector guvernamental.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail