Odată cu schimbarea guvernului se ia în calcul şi schimbarea actualului prefect al judeţului Covasna, Gyorgy Ervin.

În acest sens, deputatul PSD Covasna, Horia Grama, a anunţat că propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prefect este Codrin Munteanu, care în prezent este  inspector guvernamental în cadrul Secre­tariatului General al Guvernului.

Potrivit acestuia, două motive stau la baza propunerii lui Codrin Munteanu în această funcţie: CV-ul, plin de funcţii în cadrul administraţiei, şi faptul că este o persoană competentă, pregătită şi cu experienţă pentru acest post.

Cu privire la propunerea făcută de PNL Covasna, în persoana lui Otto Milik, deputatul PSD este de părere că  acesta „nu are deloc experienţă în administraţie”, în condiţiile în care, pe  acest post, „trebuie să vină cineva care să cunoască un pic de administraţie, să ştie cum stau lucrururile în prefectură”.

Horia Grama a precizat că decizia finală în privinţa persoanei care-l va înlocui pe actualul prefect, Gyorgy Ervin, va fi luată la Bucureşti.

Codrin Munteanu este licenţiat în Drept şi a mai lucrat ca lector la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi la Institutul Naţional de Administraţie.

În perioada 2001-2008, acesta  a îndeplinit funcţia de director al Direcţiei de verificare a legalităţii din cadrul Prefecturii Covasna. În iunie 2008,  după ce  a câştigat concursul pentru funcţia de subprefect, Codrin Munteanu a fost  transferat la Bucureşti, pe acest  post.  Apoi, în ianuarie 2009, acesta  a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Covasna, funcţie pe care a ocupat-o timp de un an, fiind înlocuit cu actualul prefect, Gyorgy Ervin.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail